Akvarel s Jitkou - kurzy

Akvarel srozumitelně – relaxační akvarel pro úplně každého

Oblíbený kurz je zpět a v novém, s novým názvem Akvarel srozumitelně! Rozumějte: akvarel pro každého, i pro ty, co si myslí, že vůbec, ale vůbec neumí malovat. V podnázvu má kurz označení akvarelové doodle – relaxační akvarel.

Proč relaxační a proč doodle? Co to znamená?

Doodle je anglický výraz pro bezcílné čmárání. Určitě to znáte: telefonujete nebo sedíte na přednášce či poradě a pod rukama vám vznikají nekontrolované obrazce nebo ornamenty. Takové čmárání má relaxační účinek a já vám ukážu, jak se odreagovat s akvarelem!

Půvabné akvarelové obrázky snadno a rychle

Vy, kteří sledujete mou práci pravidelně, víte, že mám moc ráda precizní (a časově velmi náročný) způsob práce s akvarelem. Vrstvím barvy v lehounkých lazurách a kombinuji techniku malby do mokrého i suchého podkladu.

Někdy si ale chci užít i jinou podobu akvarelu, hravou, rychlou a spontánní. Pro takovou malbu není zpravidla potřeba přípravná skica, pracuje se s náhodou a barevnou skvrnou. A tohle všechno si na kurzu vyzkoušíte i vy!

Ukážu vám, jak si malovanou věc zjednodušit na základní tvar a pak už to půjde skoro samo!

Uvolníte si ruku na malých cvičeních a naučíte se malovat přímo, bez předkreslení.

Nemusíte se trápit tím, že neumíte kreslit nebo malovat. (Navíc to obvykle vůbec není pravda, protože „nějak“ malovat nebo kreslit umí každý.) Jestli udržíte v ruce tužku nebo štětec a umíte namalovat čáru, zvládnete i tento kurz, za to vám ručím!

Žádné předchozí zkušenosti nejsou nutné, všechno potřebné se dozvíte na kurzu. Nemusíte se starat ani o pomůcky. Ty pro vás chystám já a na kurzu si je zapůjčíte. Pracovat budeme s kvalitními papíry, vyzkoušíte si několik druhů štětců. K dispozici budete mít studentské a mistrovské akvarelové barvy.

Květinové ornamenty a věnečky jako mávnutím kouzelného proutku?

Seznámím vás se základními postupy práce s akvarelem, podrobně prozkoumáme barvy i papíry, které jsou pro akvarel vhodné. Vyzkoušíte si různé textury a gramáže papíru a pak už budete jen kouzlit s barvami a vodou. Barvy necháme volně plynout, využijeme náhodu.

Vedete si deník? Bullet journal, art journal?

Od teď už vždycky budete umět jednoduché obrázky namalovat snadno a bez zaváhání. Vyzdobíte si své diáře, vyrobíte jednoduchá přáníčka. Obrázky, které jste dříve obdivovali u jiných, si budete umět namalovat sami. Naučíte se z jednoduchých motivů vytvářet působivé obrázky a kompozice.

Věřím, že se vám kurz Akvarel srozumitelně bude líbit! Je totiž opravdu pro každého! Kdybych to měla popsat s nadsázkou, jde o ideální kurz pro ty, co mi už při přihlašování na kurz hlásí, že nic neumí, nemalují, nekreslí. Právě pro vás je tenhle kurz ideální, není potřeba umět kreslit ani malovat, stačí chuť něco nového zkusit a báječně si při tom odpočinout. A přiznejme si, to často neumíme.

Co je v ceně kurzu?

Nebojte se, nejde o žádnou rychlokvašku, nebo o ošizený kurz. Naopak, tenhle kurz patří ke stálicím v mém repertoáru a s úspěchem ho vedu od roku 2015. Za tu dobu jsem vychytala všechny případné mouchy, které by mohl mít. V kurzovném jsou zahrnuty veškeré pomůcky, které budete na kurzu používat, metodika a péče, které se vám ode mně dostane, výukové materiály, které si po kurzu odnesete domů a v neposlední řadě náklady na pronájem ateliéru a malé občerstvení. Když si vezmete někoho s sebou a přihlásíte se hromadně, každý z vás dostává slevu 100,-.

Přijďte si vyzkoušet, že učím jinak!