Akvarel s Jitkou - malba kávou,  Časopis Tvoříme s láskou

Malování kávou v časopise Tvoříme s láskou

Tvoříme s láskou je nový časopis na našem trhu. Obsahuje srozumitelné návody na tvoření z různých oblastí. Jeho šéfredaktorka mě oslovila s prosbou o vytvoření návodu na malování kávou hned do prvního čísla letošního roku.

Jak malovat kávou

Malba kávou je zajímavá technika, kterou si můžete zkusit i doma. Hodně se podobá akvarelové malbě nebo technice rozmývané tuše.

Její obrovskou výhodou je to, že nepotřebujte žádné zvláštní pomůcky. Většinu určitě najdete doma i bez složitého nakupování a shánění. Jediné, co bych doporučila nezanedbat, je výběr papíru na malování.

Na obyčejný kancelářský papír se vám nebude dobře malovat, obyčejná čtvrtka už to zvládne lépe. A s akvarelovým papírem zvládnete úplná kouzla.

Návod na voňavé přáníčko

Protože časopis vychází jedenkrát za dva měsíce, napadlo mě techniku kávového malování prakticky využít při tvorbě přáníčka k Valentýnu.

malování kávou v časopise Tvoříme s láskou

Motiv jsem volila jednoduchý, ale myslím, že velmi efektní :). Posuďte sami. Návod najdete na str. 22.

Kde můžete vidět moje malování kávou

  • Zevrubnou průpravu a srozumitelné vysvětlení dostanete na kurzech malby kávou, které pořádám. Učím v malých skupinkách s maximálním počtem 12 osob, takže se vám mohu opravdu individuálně věnovat. (Nejbližší kurz se koná 19. 3. 2020)

Termíny kurzů – rezervační systém:

malba kávou

akvarel