Grilovaný uzený tempeh a žampiony s růžovým pepřem

Rychlá dobrota z grilu či grilovací pánve.
Tempeh je lahůdka z fermentovaných sójových bobů pomocí ušlechtilé plísně. Pochází z Jávy, má vysoký obsah proteinů, vlákniny i vitamínů. Oproti tofu má výraznější chuť a zcela odlišnou strukturu. V hmotě jsou patrné sójové boby, nejde o jednolitou hmotu.
Uzený tempeh je navíc ještě dochucován uzením.

  • tempeh, nakrájený na plátky cca 0,5 cm silné
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • růžový pepř
  • citronová šťáva
  • bylinková sůl
  • žampiony překrojené podélně
Tempeh i žampiony naložím do směsi oleje a bylinkové soli a nechám odležet, stačí cca 30 minut. Mezitím si rozpálím gril a na horkém grilu griluji tempeh z obou stran dozlatova a žampiony doměkka. Hotové posypu petrželkou, pepřem a zakápnu citronovou šťávou.
Výborná je kombinace s česnekovým dipem a variací listových salátů.
Jitka

Share
Published by
Jitka
Tags: vaření

Recent Posts

Namalujte si šeřík akvarelem!

Namalovat šeřík akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. Hledáte snadný a srozumitelný…

2 týdny ago

Modrotiskový akvarel v Národním muzeu

Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…

4 týdny ago

Kurzy malování akvarelem v Šumperku

Kurzy malování akvarelem pořádám hlavně v Praze, ale občas jedu i jinam. Loni jsem nově…

1 měsíc ago

Jak jsem malovala na kettlebell

Zajímá vás, jak jsem malovala na kettlebell a proč jsem tentokrát nepoužila akvarel? Co je…

1 měsíc ago

Barvy z kuchyně, workshop v Národním Muzeu

Proč barvy z kuchyně? Nejenom, že se v kuchyni skrývají, ale z kuchyně také známe…

7 měsíců ago

Zelená

ZELENÁ. Věděli jste? Nový cyklus článků a videí o barvách. Jak je vnímáme, jak s…

8 měsíců ago