Amarant (laskavec) je velmi ceněná rostlina, semínka obsahují mnoho vitamínů, ze všech obilovin obsahují nejvíce proteinů, velmi mnoho vlákniny i železa. Stejně jako olej ze žraločích jater obsahuje amarant skvalen, který pomáhá v boji proti rakovině a snižuje hladinu cholesterolu.
Amarant pěstovali již staří Aztékové, je znám přes 8000 let. V kuchyni má široké využití, od zahuštění polévek, přes přísadu do zeleninových karbanátků, jako příloha nebo i k rychlým svačinám.
V následujícím receptu budu pracovat s pufovaným amarantem, který již nepotřebuje tepelnou úpravu. Vycházím z tradiční kombinace medu a jogurtu.
množství surovin tentokrát neuvádím, každý jistě snadno odhadne podle vlastní potřeby a chuti 🙂
TIP:
Máte raději více krémovou chuť dezertů? Použijte na ně domácí mascarpone:
Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…
Kurzy malování akvarelem pořádám hlavně v Praze, ale občas jedu i jinam. Loni jsem nově…
Zajímá vás, jak jsem malovala na kettlebell a proč jsem tentokrát nepoužila akvarel? Co je…
Proč barvy z kuchyně? Nejenom, že se v kuchyni skrývají, ale z kuchyně také známe…
ZELENÁ. Věděli jste? Nový cyklus článků a videí o barvách. Jak je vnímáme, jak s…
Akvarelové workshopy a malba akvarelem přímo na pódiu Prima Love Stage na akci Dermacol Love…