Labneh makbouseh – kuličky ze sýra labneh

V článku o výrobě  labnehu (labanu) jsem psala o různých možnostech podávání čerstvého sýra.
Sýr můžeme po našem způsobu mazat na chléb či pečivo a používat podobně jako lučinu či žervé.
Můžeme ho také po způsobu zemí Středního východu, odkud pochází, servírovat na misce přelitý olivovým olejem.

Velice atraktivní variantou jsou kuličky ze sýra labneh (labneh makbouseh), které poslouží jako nevšední předkrm nebo chuťovka.

  • labneh připravený z 1 velkého jogurtu (recept na přípravu zde)
  • panenský olivový olej
  • bylinky podle chuti, já použila rozmarýn, oregáno a bazalku
Ze sýra tvarujeme rukou malé kuličky, přiměřeně velké na jedno sousto. Kuličky vyskládám do vyvařené sklenice se širším hrdlem a zaliji olivovým olejem, který jsem předem ochutila bylinkami.
Nechám odležet 24 hodin. V chladničce naložené kuličky vydrží až týden, musí být však stále potopené v oleji.
takto jsem sýr připravovala v pořadu Sama doma.
Jitka

Share
Published by
Jitka
Tags: vaření

Recent Posts

Namalujte si šeřík akvarelem!

Namalovat šeřík akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. Hledáte snadný a srozumitelný…

2 dny ago

Modrotiskový akvarel v Národním muzeu

Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…

2 týdny ago

Kurzy malování akvarelem v Šumperku

Kurzy malování akvarelem pořádám hlavně v Praze, ale občas jedu i jinam. Loni jsem nově…

4 týdny ago

Jak jsem malovala na kettlebell

Zajímá vás, jak jsem malovala na kettlebell a proč jsem tentokrát nepoužila akvarel? Co je…

1 měsíc ago

Barvy z kuchyně, workshop v Národním Muzeu

Proč barvy z kuchyně? Nejenom, že se v kuchyni skrývají, ale z kuchyně také známe…

6 měsíců ago

Zelená

ZELENÁ. Věděli jste? Nový cyklus článků a videí o barvách. Jak je vnímáme, jak s…

8 měsíců ago