Naklíčené luštěniny jsou výborným a finančně nenáročným zdrojem vitamínů, bílkovin, ale i chlorofylu, pokud je necháme poslední den klíčení vystavené na slunci. (o tom, jak klíčky snadno doma připravit, někdy příště)
V kombinaci s libovolným listovým salátem, hlávkovým zelím, rukolou nebo i planě rostoucími bylinami (i v této roční době se dá sbírat kupř. ptačinec žabinec) získáme různé variace salátů.
Salát s červeným pepřem je velice chutný, díky pepři se zajímavým, sladce kořeněným podtónem. Na ochucení jsem použila jednoduchou zálivku z octa z červeného vína.
Ledový salát omyjeme, natrháme na kousky, rukolu probereme a opláchneme, necháme na sítu okapat. Pokud máme odstředivku, můžeme salát i odstředit, zbylá voda v salátu nebude potom ředit chuť zálivky.
Dresing můžeme jednoduše ušlehat v misce, já ale ráda připravuji zálivky ve šroubovací skleničce, ve které mohu pouhým protřepáním vytvořit z oleje a octa hladkou emulzi a případné přebytky snadno uchovat v ledničce.
Suroviny na zálivku vložím do skleničky, osolím a důkladně protřepávám, dokud se nevytvoří krémová emulze. Tento dresing je velice chuťově výrazný, stačí ho pár kapek na pokapání hotového salátu.
Namalovat šeřík akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. Hledáte snadný a srozumitelný…
Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…
Kurzy malování akvarelem pořádám hlavně v Praze, ale občas jedu i jinam. Loni jsem nově…
Zajímá vás, jak jsem malovala na kettlebell a proč jsem tentokrát nepoužila akvarel? Co je…
Proč barvy z kuchyně? Nejenom, že se v kuchyni skrývají, ale z kuchyně také známe…
ZELENÁ. Věděli jste? Nový cyklus článků a videí o barvách. Jak je vnímáme, jak s…