Mám ráda luštěniny, různorodost jejich tvarů, barev i chutí. Vždy jich vařím větší množství najednou (lze i v tlakovém hrnci), protože pak vedle polévek, luštěninových gulášů a pod., mi vždy zbude troška i na různé luštěninové pomazánky.
Zde je recept na jednu z nich. Červené fazole chutnají po oříšcích, mají lehce zemitou, rustikální chuť, která se dobře snoubí s silnou chutí sušených rajčat a pikantní křupavostí sezamových semínek.
Pokud sezam opražíme a smícháme se solí, získáme tzv. gomasio – velice zdravé ochucovadlo – o gomasiu příště)
Luštěniny i sezam jsou zdrojem cenných živin, díky svému složení je tato paštika vhodná i pro vegetariány a vegany (pokud vynecháme tortillu jako přílohu).
Namalovat šeřík akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. Hledáte snadný a srozumitelný…
Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…
Kurzy malování akvarelem pořádám hlavně v Praze, ale občas jedu i jinam. Loni jsem nově…
Zajímá vás, jak jsem malovala na kettlebell a proč jsem tentokrát nepoužila akvarel? Co je…
Proč barvy z kuchyně? Nejenom, že se v kuchyni skrývají, ale z kuchyně také známe…
ZELENÁ. Věděli jste? Nový cyklus článků a videí o barvách. Jak je vnímáme, jak s…