Akvarel s Jitkou - kurzy,  Časopis Marianne Bydlení

Reportáž z kurzu v Marianne Bydlení

Během kurzů akvarelu se snažím vedle výkladu a malování i fotit, aby účastníci měli malou památku 🙂 a také proto, abych i pro sebe zachytila ten krásný kreativní nepořádek, který na stolech během malování panuje.
Občas si udělají nějakou fotku přímo účastníci samotní.
Tentokrát ale bylo všechno jinak, na červnový sobotní kurz  v Davoně jsem šla trošku nervóznější, měla jsem totiž hosty z časopisu.

Grafička Nina malovala společně s ostatními (magnólie na obrázku na straně 182 je její) a fotografka Zuzana dokumentovala. Otázkami mě zavalila a doprovodný text zpracovala Iri Novak (možná ji znáte z blogu Můj dům, můj squat).

Marianne Bydlení

Musím se přiznat, několikrát jsem vystupovala v přímém přenosu v Sama doma v České televizi, kde mě prostě umístili „na značku“ a já si mohla dělat, co jsem chtěla. Takže to bylo pro mě celkem v pohodě, tentokrát to ale bylo o poznání horší.

Abyste rozuměli, během kurzů jsem prostě ve svém živlu, přecházím od jednotlivých studentů, sama maluji, nebo něco vysvětluji – prostě, na nějaké estetično póz a výrazů, které by byly ke zvěčnění, to není. Takže mě fotografka neustále zastavovala, rovnala… no, byl to pro mě poučný zážitek :).

Moc děkuji všem, jak z Marianne Bydlení, tak i ostatním zúčastněným dámám – kurzistkám – , že to se mnou zvládly, přeci jen kurz probíhal trošku nestandardně.

A jak to všechno dopadlo, si můžete přečíst  v zářijovém čísle Marianne Bydlení (je právě v prodeji).