malba kávou
Akvarel s Jitkou - malba kávou,  Akvarel s Jitkou - výroba barev,  Hostem TV Nova

Na kafi s Novou – jak jsem malovala kávou před kamerou

Ode dneška už žádné vylité zbytky kávy, zkuste s nimi malovat! Návod na malbu kávou ode mně dostanete v pořadu Rady ptáka Loskutáka.

Někdy se věci semelou, ani nevíte jak. Naposledy hladinu mojí poklidné tvůrčí skoro samoty rozvířilo pozvání do pořadu Rady ptáka Loskutáka. Abyste rozuměli, práce z domova je skvělá v tom smyslu, že si čas můžete organizovat podle sebe. Introvertovi, jako jsem já, ale hrozí, že pomalu sklouzne
k poustevničení. Takže je potřeba si občas naordinovat pobyt mezi lidmi – pro mě jsou v tomhle nenahraditelné moje milované kurzy, které pro vás tak ráda pořádám! A teď jsem takový stručný kurz měla příležitost uspořádat přímo před kamerami.

vzorník barevných odstínů získaných z kávy
V televizi

Pozvání na natáčení mi zvedlo hladinu adrenalinu, vlnu uvařené vody v konvi a v ní rozpuštěné kávy. Maluji totiž hlavně kávou instantní. Musela jsem si nachystat obrázky, které měly vyzdobit studio. I když kávou maluji roky, doma jsem, jako na potvoru, nic moc k ukazování neměla. Takže jsem na pár dnů vyměnila akvarely za kávu a malovala.

obrázky malované kávou

Nad obrázkem srnky jsem si poseděla skoro pět hodin :). Ono se to nezdá, ale moje precizní technika s velkým množstvím detailů je prostě časově náročná. K srnce jsem přidala pár dalších obrázků a šlo se na věc!

Když to tak rekapituluji, v televizi jsem předtím vystupovala celkem pětkrát: čtyřikrát jsem vařila nebo chystala domácí kosmetiku v Sama doma, jednou vyráběla vánoční ozdoby ve Wifině, to vše na ČT. Mám zkušenost s přímým přenosem i natáčením na záznam. Přišla jsem k tomu, ani nevím jak 🙂

Skoro jako hollywoodská hvězda 🙂

Protože se pořad natáčí ve vilce v Řepích, využila jsem moc milou nabídku odvozu, prolétla jsem maskérnou a pak už se jen nechala unášet událostmi.

obrázky malované kávou ve studiu televize Nova

Naaranžovala jsem obrázky do studia, zhlédla pár zkušebních záběrů. Při určitém úhlu chytají kávové obrázky zlatý lesk, a to se nám s panem kameramanem moc líbilo.

Petr Rychlý v pořadu Rady ptáka Loskutáka, kde jsem malovala kávou.

Celé natáčení plynulo v úžasné pohodě, na nějakou nervozitu nebyl prostor.
Moc děkuji za neuvěřitelně příjemný a profesionální přístup celého štábu i pana Rychlého.

Jak to celé dopadlo, se můžete podívat zde na záznam pořadu z 6. 4. 2019 (od 4:43 minuty), a nebo nebo tady.

A jestli chcete opravdu zevrubný návod na malbu kávou, koukněte na volné termíny kurzů, moc ráda se s vámi potkám!