Akvarel s Jitkou - ze zákulisí

Jak jsem se účastnila natáčení pro Mamma Help

Možná jste u mně z kraje června na facebooku nebo instagramu zaregistrovali výzvu k účasti na natáčení spotu pro Mamma Help. Výzvu jsem nesdílela jen proto, že v Mamma Help pracuje moje spolužačka ze střední :), ale hlavně kvůli tomu, že karcinom prsu si nevybírá a může postihnout opravdu každou z nás. Sama s ním mám, bohužel, poměrně osobní zkušenost.

natáčení Mamma Help

Když tedy kamarádka rozhazovala sítě, že nutně hledá kompars na natáčení, které bude trvat jen pár hodin, moc jsem neváhala. Odměnou mi byl růžový náramek Mamma Help a dobrý pocit, i když atmosféra na natáčení nebyla tak veselá, jak se z úvodních záběrů ze spotů s Petrem Vackem může zdát.

Samotné natáčení probíhalo v Divadle v Řeznické, pod taktovkou skvělého režiséra, pana Michala Herze. Bylo zajímavé sledovat, jak všechno šlapalo jako hodinky. Poslouchal ho nejen štáb, ale i my, komparzistky 🙂 Trošku nám zamotal hlavy přidělením několika čísel, podle kterých jsme měly vstávat. Nejdříve nám pomáhal tím, že čísla vyvolával, na ostré natáčení jsme si všechny už musely odpočítávat v duchu samy.

Ani jsem nevěděla jak, ale při natáčení druhého klipu mě pan režisér přesadil do první řady, naštěstí se po nás nechtělo už nic víc! než ve správné chvíli vstát a dívat se po celou dobu upřeně na pana Vacka :).

Možná máte i vy ve svém okolí někoho, kdo by potřeboval podporu v těžké chvíli. Kdy už jen rodina nestačí. V Mamma Help se angažují ženy, které si rakovinou prsu prošly. Samotná zakladatelka organizace, paní Jana Drexlerová na tom nebyla jinak. V současné době funguje v ČR hned 8 Mamma Help center, kde pracuje více jak čtyřicítka vyléčených pacientek.