kohinoor jitka zajíčková
Akvarel s Jitkou - ze zákulisí

Jak je to s jistotou u akvarelu? Rozhovor pro Koh-i-noor

Když přijde řeč na akvarel, jsem k nezastavení. Nedávno jsem měla tu čest se trochu rozpovídat
v rozhovoru pro Koh-i-noor Hardtmuth.

Osobně Koh-i-noor vnímám jako značku, která mě provází po celý můj život. Neznám snad nikoho, kdo by neznal alespoň jeden výrobek téhle světoznámé značky. Od dětství se setkáváme s jejich tužkami, pastelkami nebo vodovkami. Vedle běžného školního a kancelářského sortimentu mají také uměleckou řadu, no, prostě, je to ikonická značka s historií od roku 1790!

Když jsem dostala nabídku k rozhovoru, neváhala jsem ani chvilku!

koh-i-noor

O čem si v rozhovoru přečtete?

Lucie, která se mnou rozhovor vedla, měla připravené velice pěkné a informované otázky. Lucie je sama velice kreativní, a tak bylo vidět, že se v oblasti výtvarných technik pohybuje a orientuje.

Akvarel nemůže chybět ani u Koh-i-noor Hardtmuth

S Lucií jsme se věnovaly samozřejmě akvarelu, ale zabrousily jsme i k ostatním technikám. Takže přišla řeč na moje milované tuše, inkousty a kvaš nebo malbu kávou. I když to v rozhovoru nezaznělo, právě vodovky a anilinky od Koh-i-noor doporučuji ´úplným začátečníkům k seznámení s technikou malby vodovými barvami.

Jak malovat vodovkami, aby se obrázek podařil.

Reportáž pro TV Nova.

koh-i-noor

Měla jsem prostor k tomu, abych se rozpovídala o své další zálibě. Tedy o tom, že si míchám vlastní barvy, a to jak z pigmentů (které se dají pořídit), tak i od úplných základů, třeba z bylin a koření.

Celý rozhovor a více obrázků k němu najdete na webu Koh-i-noor.cz.