Akvarel s Jitkou - pomůcky, recenze

Renesans – akvarelové barvy, které možná neznáte

U nás, v České republice, vyrábí ve velkém mistrovské akvarely pouze firma Umton. Za hranicemi je ale situace jiná. V Polsku jsem našla hned tři značky akvarelových barev, jednou z nich je Renesans.

Značka Renesans je poměrně mladá, když porovnám s historií právě třeba českých akvarelů Umton. Přesto má ve svém sortimentu širokou škálu barev a médií k nim. Protože mě zajímá hlavně akvarel a kvaš, seznámím vás hlavně s nimi. Dneska konkrétně s akvarelovými barvami Renesans.

Akvarely v tubách i pánvičkách

Renesans patří ke značkám, které nabízejí akvarely v tubách i pánvičkách. To je bezvadné, protože si každý může vybrat podle svých preferencí.

balení akvarelů

Pánvičky jsou klasické, tzv. půlpánvičky. Prodávají se v sadách i jednotlivě. Díky standardizované velikosti padnou do jakéhokoli pouzdra na akvarel.

barva Renesans

Co mě na těhle barvách baví moc, je jejich balení. Informace na každé pánvičce je vytištěna na samolepce, takže si můžete opravdu snadno poskládat vzorník.

cestovní sada Renesans

Intense Water

Pro malování větších ploch, nebo doma jsou někdy výhodnější akvarelové barvy v tubách. Manipulace je s nimi sice malinko složitější, než s barvami v pánvičkách, odmění se vám ale naprosto úžasnou interakcí s vodou.

Renesans nabízí akvarely ve velkých tubách s celými 15 ml barvy!

Instense Water

Vedle akvarelů v tubě a pánvičkách má Renesans ve svém sortimentu i Liquarel – tekuté akvarely v lahvičkách.

Hodnocení akvarelů Renesans

První věc, kterou jsem ocenila, je možnost výběru z pánviček, tub nebo tekutých barev.

Popisy k barvám (v tubách i pánvičkách) jsou dostatečné, s akvarely se pracuje krásně. Jsou syté a jasné. Snadno se míchají.

akvarely Renesans

V cestovní sadě, kterou mám já, jsou dokonce dva štětce. A nejsou vůbec špatné!

S akvarely se mi maluje tak dobře, že jsem je použila pro dva větší projekty. Jedním z nich je sýkorka ve škole akvarelu pro časopis Kreativ. Ten druhý projekt vám představím příště :).

Málem bych zapomněla, pro akvarely Renesans nemusíte jezdit do Polska, dají se koupit i u nás v ČR.