Akvarel s Jitkou - kurzy

Kurzy – podrobný průvodce

Jak si vybrat správný kurz nejen akvarelu. Podrobný průvodce pro výběr toho pravého kurzu pro vás! Odpovědi na nejčastěji kladené otázky.

Každý z nás od kurzu či workshopu očekává něco jiného. Někdo hledá především relaxaci a příjemně strávený čas, jiný chce pilovat techniku a zdokonalovat se.

Za roky, co vedu výtvarné kurzy, jsem si vymazlila metodiku tak, že dokážu kurz ušít každému téměř na míru a pracovat individuálně s každým, a to i na skupinovém kurzu.

Pro opravdové nadšence, nebo ty, kterým z nějakého důvodu nevyhovují skupinové kurzy, ráda uspořádám i individuální kurz.

Přijďte se na vlastní oči přesvědčit, že učím jinak :).

Jaké kurzy vedete, co se u vás naučím?

Mojí specialitou je hlavně akvarel, ale ráda ho kombinuji i s jinými technikami a všechny tyhle lahůdky naučím i vás.

Vybírat můžete z různě zaměřených kurzů:

Akvarel srozumitelně – akvarelové doodle/relaxační akvarel

Akvarel pro začátečníky – různá témata, kompozice, perspektiva

Botanický akvarel

Akvarel a kvaš

Akvarel a tuš, sumi-e

Akvarel a malba kávou

Akvarel a pastelky

Nebojme se akvarelu – škola akvarelu v pohodlí domova

Tisky a otisky monotyp a ruční výroba razítek

Všechny kurzy jsou postavené tak, aby vyhovovaly úplným začátečníkům i pokročilejším akvarelistům. Učím v malých skupinkách, takže ručím za osobní a individuální přístup. Na kurzech se naučíte základní principy, které vám pomohou při dalším malování doma. Společně si projdeme pomůcky pro akvarel, poradím vám, jak si sestavit svou akvarelovou výbavu.

Proč se mám přihlásit na kurz právě k vám? Jak dlouho kurz trvá?

Akvarel učím už pěkných pár let, a protože jsem s ním před dvaceti lety začínala úplně stejně jako vy, jako úplný samouk, prošla jsem si cestou pokusů a omylů a ty nejlepší postupy pak ukazuji vám na kurzech. Já sama jsem důkazem, že se akvarel naučíte. Abychom měli dost času všechno v pohodě zvládnout, kurz trvá minimálně 2,5 nebo 3 hodiny a jde o poměrně intenzivní výuku.

Jestli se chcete dozvědět o průběhu kurzů víc, přečtěte si reportáž z časopisu Marianne Bydlení.

Musím umět malovat nebo kreslit, když chci jít k vám na kurz?

Žádné předchozí zkušenosti nejsou nutné, na každém kurzu postupujeme krok za krokem. Umím pracovat i s lidmi úplně nedotčenými malbou nebo kresbou, stačí chtít!

Pro koho jsou kurzy vhodné? Učíte i děti?

Kurzy jsou vhodné pro každého, kdo chce vyzkoušet něco nového a užít si příjemnou atmosféru
v tvůrčím prostředí. Přímo dětské kurzy nevedu, ale děti od zhruba deseti let zvládají náročnost kurzu, takže často chodí s dospělým platícím doprovodem. Samostatné děti od 13 let výše mohou přijít i samy – vše záleží na tom, jak se dohodneme.

Co si mám s sebou na kurz přinést?

Nemusíte nosit nic, všechno dostanete na kurzu. Na kurzech budete malovat na kvalitní akvarelové papíry a používat mistrovské či studentské akvarelové barvy. Pro každého účastníka chystám jeho osobní složku s papíry a předlohami, které vám zůstanou, takže si i doma můžete podle nich malovat.

Dávám přednost individuálnímu kurzu. Pomůžete mi?

V současné době pořádám pravidelně skupinové kurzy. Jsem přesvědčená, a většina účastníků kurzů mi to potvrdila, že se jim lépe maluje ve společnosti podobně naladěných lidí.

Může se ale stát, že vám osobně nevyhovují skupinové nebo on-line kurzy, nebo se prostě jen nemůžeme sejít s termínem. Možná se chcete v akvarelu na něco zaměřit? Právě pro vás je INDIVIDUÁLNÍ kurz.

V případě vážného zájmu se s vámi ráda dohodnu i na individuální výuce akvarelu. Kurz probíhá VŽDY v Praze. Po absolvování INDIVIDUÁLNÍHO kurzu vám vystavím osvědčení.

Na individuálním kurzu budeme mít dostatek prostoru probrat vše, co vás zajímá. Vysvětlím a ukážu vám všechny tipy a postupy, které zaručeně fungují. Datum a čas kurzu vyladíme po mailu.

Dostanete mou bezvýhradnou pozornost, mé know-how. Na kurzu budete mít k dispozici nejkvalitnější (mistrovské) barvy od několika renomovaných značek a výběr akvarelových papírů.

Kurz je vhodný i pro úplného začátečníka, nebojte se, nebudu vás nijak hodnotit, odpíchneme se od toho, co případně umíte, a parádně to rozvineme. Můžeme se věnovat akvarelu obecně, nebo kombinovaným technikám (akvarel a kvaš, akvarel a sumi-e).

Individuální kurz si můžete objednat v délce 2,5 nebo 3 hodiny.

Předem po mailu vše důkladně probereme, včetně vašich očekávání od kurzu. Udělám vše proto, abych vaše přání naplnila a vy z kurzu odešli spokojení.

Individuální kurz může být také pěkným dárkem, s radostí vám na něj vystavím dárkový poukaz.

Uspořádáte skupinový kurz na přání? Je nás pár kamarádek a chtěly bychom si udělat chvilku pro sebe.

Moc ráda pro vás připravím kurz v Praze se zaměřením podle vašeho přání, vy seženete fajn partu, já zajistím ostatní.

Ráda uspořádám kurz i pro firmy, akvarelovala jsem třeba pro dámy ze ZOOT nebo Smart Press.

Podmínkou je skupinka alespoň 5 osob.

Sleva na více účastníků na jedné přihlášce se v tomto případě neuplatňuje.

Jste jen 2 nebo 3 a chcete kurz jen pro sebe v čase a termínu, který vám vyhovuje? Uspořádám pro vás individuální kurz.

Kde učíte, jezdíte i mimo Prahu?

Učím hlavně v Praze, v několika ateliérech s výbornou dostupností MHD. Nejen pro mimopražské pořádám i sobotní akvarelové dílny.

Pokud byste chtěli akvarel ve vašem městě, dejte dohromady skupinku alespoň 6 osob a něco vymyslíme! Napište mi!

Váš kurz bych ráda dal/a jako dárek, vystavíte mi dárkový poukaz?

Dárkové poukazy mám v několika variantách, buď vázaný na určité datum (konkrétní kurz), nebo s platností 6 měsíců (obdarovaný si tak sám může vybrat skupinový kurz dle svých možností). Poukaz mohu samozřejmě vystavit i na individuální kurz.

Vybírat můžete i z ilustrací, které na poukazu chcete mít. Poukazy posílám ve formátu pdf k vytištění, můžete tak pořídit dárek doslova „na poslední chvíli“. Vystavené poukazy nejsou směnitelné za peníze.

Jak je to s přihlašováním na kurzy a placením kurzovného? Co když se nebudu moci kurzu zúčastnit?

Pro velký zájem o kurzy a vzhledem k omezenému počtu míst je nutné se na kurz předem přihlásit a místo si rezervovat. Závazně přihlášeni jste po platbě kurzovného, platba probíhá předem, převodem na základě faktury, kterou vám vystavím.

V případě, že se nebudete moci zaplaceného skupinového kurzu zúčastnit, můžete za sebe poslat náhradníka, jinak vám místo propadá.

U individuálního kurzu – pokud tuto skutečnost nahlásíte alespoň 14 dní předem, vybereme po dohodě náhradní termín.

Pokud by se kurz neuskutečnil z důvodů na mé straně, samozřejmě vám kurzovné vrátím, nebo se dohodneme na náhradním termínu.

Vedete jenom živé kurzy, nebo učíte i on-line?

Živá setkání nad akvarelem jsou nejlepším způsobem, jak do akvarelu proniknout, ale pro ty, kteří raději malují v klidu domova a v čase, který jim vyhovuje, jsem vytvořila sadu skript s propracovanou metodikou. Samozřejmostí jsou konzultace po mailu nebo ve virtuálním klubu na Fler.cz

V časopise Kreativ po celý rok 2019 a 2020 a 2021 vycházela moje Škola akvarelu, kde najdete základní principy práce s akvarelem.

Jestli si chcete nezávazně vyzkoušet akvarel, podívejte se na návod na malbu monstery, který jsem připravila pro Bella Rose. Na tenhle obrázek vám budou stačit i běžné čtvrtky a vodovky, které možná máte doma.